Начало Новини Актуално Сръбската компания Делта Макси стана едноличен собственик на търговска верига Пикадили

Сръбската компания Делта Макси стана едноличен собственик на търговска верига Пикадили

Актуално

Водещата сръбска компания в областта на търговията с бързооборотни стоки Делта Макси е откупила остатъчния 15% дял от капитала на Пикадили и по този начин вече притежава 100% от акциите на веригата супермаркети. С тази допълнителна инвестиция от страна на Делта Макси демонстрираме нашия дългосрочен ангажимент към компанията и към българския пазар.

В ситуация на криза, даваме сериозен тласък за развитието на търговията с бързооборотни стоки в България. Искам да потвърдя нашето намерение да продължим да инвестираме в развитието на магазинната мрежа и подобряване качеството на обслужване на нашите клиенти, като по този начин ще затвърдим позициите на Пикадили като най-доброто място за пазаруване в България, заяви Драган Филипович, изпълнителен директор на Делта Макси.Александър Чампаревич
Инвестицията дава възможност да разгърнем конкурентните предимства на Пикадили, да развием нови брандове и да продължим успешната експанзия на българския пазар. Нашата стратегия е насочена към цялостно задоволяване нуждите на клиентите и модернизация на ритейл пазара в България. Удовлетворени сме от резултатите на Пикадили, като запазваме своите амбициозни планове да бъдем лидери на този все по-конкурентен пазар, коментира Александър Чампаревич, изпълнителен директор на Пикадили.
Делта Макси, дъщерно дружество на сръбския Делта Холдинг, придоби 85% от капитала на Пикадили през 2007 г. Сделката предвиждаше закупуване на остатъчния 15-процентов дял от търговската верига в рамките на следващите две години. До момента инвестициите на Делта Макси в Пикадили надхвърлят 70  млн. евро, като са планирани вложения от още 150 млн. евро. Данните сочат, че оборотът на Пикадили е нарастнал с 36% през 2009 г. спрямо същия период на 2008 г., а броят на клиентите – с 43%.

За Пикадили:
Пикадили е верига супермаркети с 15-годишна история. Магазините й са изградени съобразно световните тенденции в оборудването и технологията на обслужване. Пазарният дял на Пикадили на пазара на съвременните вериги супермаркети и хипермаркети е 15%. Веригата разполага с 20 обекта със средна търговска площ 2 000 - 4 000 кв. м. в десет града – София, Варна, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Стара Загора, Видин, Самоков, Пловдив и Ямбол, и три обекта от типа corner shop с марката „Пикадили Експрес” в столицата. Предимствата, които Пикадили предоставя, са уютна обстановка за пазаруване, персонално обслужване, добър избор на стоки, разнообразие от съпътстващи услуги, които придават добавена стойност към пазаруването, собствена програма за лоялни клиенти.

Още новини