Начало Новини Актуално Спря ремонтът на осветлението на стадион Берое

Спря ремонтът на осветлението на стадион Берое

Актуално

Ръководството на Община Стара Загора спря обявената процедура за ремонт на осветлението на градския стадион "Берое" - съобщи на брифинг на 8 юни зам.-кметът по строителството проф. Димитър Динев. - Причина за това е, че нито една от 20-те фирми, закупили документация, и 5 от тях подали оферти, не отговаря на изискванията на спонсора и на общината.

Две от фирмите са били софийски и по една от Пловдив, Варна и Стара Загора. Ако до 17 юни т.г. някоя от тях не обжалва решението на комисията, ще се започне нова процедура с по-занижени претенции, пише вестник Старозагорски новини.
Едно от изискванията към изпълнителя на ремонта е да изпълнявала осветителни дейности на стадион. Общината пък иска осветлението да дава възможност за излъчване и приемане на цветна телевизия и пр.
При посещението си в Стара Загора премиерът Бойко Борисов даде дума да осигури средства за осветлението на стадиона под Аязмото. Анонимният спонсор, който осигурява около един милион лева за извършване на ремонта, не е склонен на никакви компромиси.

Още новини