Начало Новини Актуално Спря плановият прием в Университетска болница

Спря плановият прием в Университетска болница

Актуално
Спряха плановите операции в Стара Загора

Гневни пациенти с насрочени операции и лечение за дните след 15 ноември в Университетска болница в Стара Загора, се оплакаха в редакцията, че им отказвали прием и ги записвали в листа на чакащите пациенти.
Семейство от друг град вчера бе принудено да се върне, с обещанието, че ще бъдат приети в края на месеца.

"Вземаме отпуск за пътуването, разхождаме се, а си плащаме редовно здравните осигуровки. Веднъж ми се налага да ползвам клинична пътека и ме връщат. Без вина сме потърпевши", недоволстват гражданите.
"Да, вярно, издал съм заповед за спиране на плановия прием от 15 ноември и въвеждаме листа на чакащите", потвърди изпълнителният директор на УМБАЛ д-р Кирил Добрев.
Към 15 ноември били изразходвани 363 000 лева при делегиран бюджет 408 хиляди лева. Според д-р Добрев подобен подход са имали и през миналия месец и въпреки това са надвишили лимита със 100 хиляди лева.
Сега от управата на многопрофилната болница са принудени да правят поредната и изпитана вече "гимнастика". Ще приемат планови пациенти към края на месеца, за да ги изпишат в първите дни на декември, когато ще има финансови постъпления за декември.
За подобен срив в болничната помощ алармира председателят на РК на БЛС д-р Светослав Стоименов на първия протестен митинг в Стара Загора на 2 ноември.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини