Начало Новини Актуално Спортен празник Игри на радостта-16 май от 17 часа Детска градина №10 Светлина

Спортен празник Игри на радостта-16 май от 17 часа Детска градина №10 Светлина

Актуално
1ДГ СветлинаНа 16 май от 17 часа в двора на Детска градина №10 Светлина започва Спортен празник Игри на радостта. Събитието се реализира съвместно с Медицински факултет при Тракийски университет - Стара Загора и Община Стара Загора като част от проект за ранна диагностика и превенция на гръбначните изкривявания на децата в предучилищна възраст на 5 и 6 г., с цел подобряване на двигателната активност и корекция на нарушената стойка. Студентите от специалност Медицинска рехабилитация и ерготерапия под ръководството доц. д-р Руска Паскалева ще покажат в спортния празник, как се занимават с малките възпитаници на Светлина с голяма терапевтична топка и с други полезни за правилната стойка упражения.
В празника ще се включат всички преподаватели в различни форми на занимания в Светлина – спортнагимнастика /Ира Руни/, Школа Багатур /Явор Гънчев/, школата по народни танци и плуване.
В този ден деца и преподаватели от Светлина ще одухотворят засадените дръвчета в двора на градината, като им поставят табелки с много специални надписи – Дърво на доброто, Дърво на късмета, Дърво на приятелството и др.

 

1kalendar MAI

Още новини