Начало Новини Актуално Спортен празник Аз и ти срещу насилието

Спортен празник Аз и ти срещу насилието

Актуално

1sportni prazniciНа 28.04.2018 г. учениците от Второ основно училище П.Р.Славейков активно участваха в спечелен проект под мотото Аз и ти срещу насилието, представен от Зонта клуб – гр. Стара Загора. Спортният празник бе проведен в парк Артилерийски с любезното съдействие на община Стара Загора и на Туристическо дружество Сърнена гора.

Гости на мероприятието бяха:

  • Вицепрезидентът на Зонта клуб гр. Стара Загора - госпожа Светлана Радева, както и други членове на Зонта.
  • Омбудсманът на Община Стара Загора госпожа Надежда Чакърова
  • Председателят на Училищното настоятелство – госпожа Румяна Бончева
  • Секретарят на ТД Сърнена гора г-жа Ваня Петкова и неговият член -г-н Милан Миланов

Основна цел на проекта бе да допринесе за предотвратяване на тормоза между децата в училището и създаване на безопасна и подкрепяща училищна среда чрез участие в масов спорт, игри и занимания.

В спортния празник участваха отбори от ученици I-VII клас, които премериха сили в следните игри: скачане с чували, игрите Лабиринт, Приятели, Направи бивак, Ориентиране, състезание по бейзбол.

Всички участници получиха награди-медали, тениски, футболни и баскетболни топки.

Чрез отборните участия учениците се убедиха, че спортът провокира отборност, дисциплина и доказано възпитава нулева толерантност към насилието. Със своя спортсменски дух всички участници показаха, че заедно ще успеем да се преборим с агресията, защото заедно сме по- силни и можем да бъдем добри.

Още новини