Начало Новини Актуално Спортен клуб по художествена гимнастика Берое празнува 25 години с международен турнир

Спортен клуб по художествена гимнастика Берое празнува 25 години с международен турнир

Актуално

СКХГ БероеВ общинската спортна зала „Иван Вазов“ в Стара Загора се проведе Девети поред международен турнир по художествена гимнастика за Купа Берое, в който участваха общо 320 състезателки във всички възрастови категории - от деца родени след 2014 г., до кат. “Жени “. Участие взеха представители на 20 български клуба и два от Украйна и Молдова.

Турнирът бе открит с кратка церемония по повод 25-годишнината от създаването на Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое”. Гл. експерт по спортни дейности в Община Стара Загора Петко Крумов поднесе поздравителен адрес от името на кмета Живко Тодоров.

„Чрез Вас десетки деца от Стара Загора са се докоснали до магията на този спорт и той е останал завинаги в сърцата им. Под ръководството на квалифицирани и опитни треньори спортът създава ред положителни качества у подрастващите, той учи на дисциплина и трудолюбие. Вашите момичета се изявяват отлично години наред в множество национални и международни турнири. Вие и СКХГ „Берое“ сте част от спортната история на Стара Загора, с която се гордеем!“, пише градоначалникът. 

Турнирът е организиран от Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое”.

Председател и старши треньор на Клуба е Антоанета Терзиева, която беше и председател на съдийската комисия и зам.-главен съдия на турнира. Главен съдия беше Мариана Пищалова, а арбитър и гост на турнира Ани Бошева - член на Управителния съвет на Българската федерация по художествена гимнастика.

В момента в клуб СКХГ „Берое“ тренират над 75 деца, той е и с най-много картотекирани състезателки – 34, още 45 са в подготвителни групи, с очаквания също да бъдат картотекирани.

През 2017 г. с подкрепата на Община Стара Загора бившата зала за борба бе превърната в добре уреден дом на художествената гимнастика, където тренират над 150 деца от двата местни клуба.

gimnastika beroe

Още новини