Начало Новини Актуално Списък на стачкуващите искали в Ремотекс - Раднево

Списък на стачкуващите искали в Ремотекс - Раднево

Актуално

"Работодателите ни поискаха списък на стачкуващите. Поискаха да опразним цеховете, защото им трябвали, и съобщиха, че те ще ни определят място, където да стачкуваме. Цял ден се мъчихме да сключим споразумение с тях, но нищо не се получи." Това съобщи снощи пред "Старозагорски новини" председателят на Стачния комитет в радневската ремонтно-възстановителна фирма Живко Запрянов.

Днес се очаква в "Ремотекс-Раднево" да започне ефективна стачка заради неизплатените заплати за няколко месеца. Въпреки сключеното между синдикати и работодатели споразумение, до 23 декември м.г. са били изплатени само аванси за октомври. В петък - 8 януари, Стачният комитет е предупредил собствениците на приватизираната през 2002 г. фирма, че от 13 януари започва безсрочна ефективна стачка, пише вестник Старозагорски новини.
Днес по настояване на КНСБ във фирмата се очаква да пристигне арбитражна комисия по уреждането на колективните трудови спорове. Целта е да бъдат избегнати последващи съдебни дела, но нейното присъствие в "Ремотекс-Раднево" надали ще предотврати планираната стачка по цехове, уточни Живко Запрянов. След 7.30 часа порталите на фирмата ще бъдат затворени и работниците ще стачкуват в цеховете си. Очаква се журналисти да не бъдат допуснати през портала на фирмата.

Още новини