Начало Новини Актуално Спирането на Лукойл не отменя протеста срещу ценитe на горивата

Спирането на Лукойл не отменя протеста срещу ценитe на горивата

Актуално

Отнемането на лиценза и спирането на "Лукойл" не са причина за отлагане на Шестия национален протест срещу високите цени на горивата, насрочен за неделя, 31 юли, каза Владимир Митев, председател на Гражданско сдружение СИЛА (Съюз на интернет-любителите на автомобили) за Стара Загора.

До обяд в четвъртък участие в социалната мрежа "Фейсбук" бяха заявили малко повече от 200 души, но организаторите се надяват до неделя да се съберат повече.
"Протестни действия под формата на задръствания и блокади на пътни артерии този път няма да има! Протестът ще бъде мирен, но формата все още се уточнява. На 31 юли ще има официално изявление от София и тогава ще бъде ясно как точно ще процедираме", уточни Владимир Митев.
Сборният пункт е на традиционното място - паркингът до Техномаркет "Европа" в кв. "Железник", в 16 часа, пише вестник Старозагорски новини. Началният час на шествието е 17 часа. Колоната ще се движи по бул."Цар Симеон Велики", наляво по ул. "Хаджи Димитър Асенов", после надясно по ул. "Ген.Столетов", пак надясно по бул."Св. Патриарх Евтимий" до бензиностанцията на "Лукойл" в кв. "Колъо Ганчев". Оттам ще продължи обратно по бул. "Св. Патриарх Евтимий" до "Алана", от там надясно по бул. "Цар.Симеон Велик" и по бул. "Никола Петков" до бензиностанцията на "Лукойл".
Надявам се да има повече хора, само тогава гласът ни може да бъде чут и да има ефект от протестите ни, казва Владимир Митев. Повечето заявили участие са млади хора, което показва, че на нас не ни е все едно какво става в България и не искаме да бъдем пренебрегвани", добави той.

Още новини