Начало Новини Актуално Спира се приемът на заявления за лични документи от сегашния образец срещу обикновена услуга

Спира се приемът на заявления за лични документи от сегашния образец срещу обикновена услуга

Актуално

Приемът на заявления за издаване на български лични документи от новия образец с биометрични данни започва на 29 март. В тази връзка от 15 март  звената Български документи за самоличност в Старозагорска област преустановяват приемането на заявления за издаване на документи от стария образец с платена такса за обикновена услуга, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

Съгласно въведеният плавен график за постепенното ограничаване и  преустановяване на приема на заявления за издаване на български лични документи от сегашния образец, от 15 до 23 март ще се приемат заявления за издаване на лична карта и паспорт на български граждани само за бърза (3 работни дни) и експресна услуга (8 часа).
От 24 март (включително) няма се приемат заявления за издаване на български документи за самоличност за български граждани и за бърза услуга. До 12 часа на 25 март ще се приемат  само заявления за издаване на документи с експресна услуга.

След 12 часа на 25 март спира приемът на всякакви заявления за издаване на български лични документи от сегашния образец. След този час на 25 март  и на 26 март само ще се връчват готовите документи от сегашния образец.
От 29 март стартира приемът на заявления за издаване на българските лични документи на български граждани и чужденци от новия образец. Звената Български документи за самоличност в РУ и ОДМВР, група “Миграция”, сектори “Пътна полиция” при ОДМВР и група “КАТ – Пътна полиция” в РУ – Казанлък ще приемат заявления за издаване на  български лични документи на български граждани и чужденци само с такса за обикновена услуга.

От  6 април  ще започне приемът на заявления за издаване на български лични документи и по другите два вида услуги – бърза и експресна

Още новини