Начало Новини Актуално Специалисти на ЦИЕС отново трупат опит в световно признати институти

Специалисти на ЦИЕС отново трупат опит в световно признати институти

Актуално
Център за изпитване и европейска сертификация

През пролетта на 2011 г., точно година след като 10 специалисти изпитватели от ЦИЕС (Център за изпитване и европейска сертификация ЕООД - Стара Загора) преминаха обучение за изпитване на строителни продукти, машини, съоръжения и устройства в SP Технически Изследователски Институт на Швеция, нови 10 експерти-одитори и оценители от центъра заминаха на обучение, този път в Чехия.

За пореден път през 2010 г. ЦИЕС спечели нов проект по програма Леонардо да Винчи за обучение на експерти - одитори на системи за управление и експерти -оценители на строителни продукти, машини и електрически съоръжения, пише вестник Национална бизнес поща.

Старозагорските специалисти се обучаваха в Института по изпитване и сертификация (ITC) в град Злин, Чехия. ITC е най-големият частен изследователски център в страната, който работи в областта на строителните технологии и сертификацията на широк обхват технически продукти и системи за управление. В структурата му влизат няколко филиала в различни градове на Чехия и 14 международни представителства в Европа, Южна Америка, Азия и Африка. ЦИЕС - Център за изпитване и европейска сертификацияITC е акредитиран орган за калибриране, изпитване, контрол и сертификация на продукти и системи за управление в няколко сектора и е нотифициран орган за 9 различни европейски директиви. Институтът си партнира по множество европейски проекти и разполага с компетентни специалисти в областта на оценяване съответствието иа технически продукти и системи.

Целта на българските специалисти от ЦИЕС беше да усъвършенстват в Чехия професионалните си компетенции ида обменятопит при европейски признат орган с дългогодишно присъствие на пазара.

Участниците в обучението се зарадваха на предоставената им възможност да получат ценни практически насоки за усвояването и внедряването на ефикасни методи и процедури в областта на доказване съответствието на технически продукти и системи. След завръщането си старозагорци изразиха увереност, че придобитите знания и умения и полезният практически опит ще допринесат за удовлетворяване на все по-високите изисквания на всички настоящи и потенциални клиенти на ЦИЕС и за утвърждаване на високото доверие в качеството на предлаганите услуги.

Дните на престоя в Чехия, организирани перфектно от любезните домакини, изминаха неусетно за гостите от България, независимо от сложните теми и изисквания на нормативните документи. След приключване на лекциите, курсистите от трите групи получиха от организаторите атестации и доклади от проведеното специализирано обучение, както и сертификати за Europass мобилност, които са стандартни европейски документи, удостоверяващи придобитите професионални умения и компетенции.

Сега клиентите на ЦИЕС, Стара Загора очакват с нетърпение експертите да въведат в своята професионална практика всичко ново и ценно, което научиха. хТе вече са доказали многократно в годините, че техните знания и умения работят в полза на българските производители.

Адресът на ЦИЕС: Стара Загора, ул. Индустриална 2, ет.4, тел. 042/ 620 368.

програма Леонардо да Винчи

Проектът за Мобилност по секторна програма "Леонардо да Винчи" се финансира по линия на програма "Учене през целия живот". Проектът е финансиран с подкрепата на Европейската комисия и публикацията отразява единствено възгледите на автора. Европейската комисия и Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР), като финансираща институция, номинирана като Национална Агенция на ЕК по програма "Учене през целия живот", не носят отговорност за начина, по който представената информация може да бъде използвана.

Още новини