Начало Новини Актуално Спасителят от Чирпан стана Почетен гражданин

Спасителят от Чирпан стана Почетен гражданин

Актуално

С тайно гласуване Общински съвет - Чирпан взе решение за удостояване на 28-годишния Стефан Стойчев Иванов със званието "Почетен гражданин на град Чирпан". Припомняме, че Стефан беше първият спасител, озовал се в автобуса-убиец минути след инцидента на автомагистрала "Тракия" на 15 юни т.г., при който загинаха 8 души и 9 бяха ранени. Рискувайки живота си, той успя да изгаси пожара и да помогне на част от пострадалите.

Предложението за удостояването на Стефан с най-престижното местно звание е било внесено като извънредна докладна на вчерашната сесия от кмета на Чирпан Васил Донев. С единодушно съгласие старейшините са гласували то да стане точка No 1 от заседанието, пише вестник Старозагорски новини.
Категорично "за" е било становището на постоянната комисия (ПК) по култура, изразено от неговия председател Добринка Димова. Освен на изрядната документация по кандидатурата, тя е акцентирала на направената по случая подписка. Само за броени часове близо 570 души са дали съгласието си Стефан да се удостои със званието "Почетен гражданин".

При тайния вот от общо присъствалите 20 общински съветници 18 са гласували "за", 1 е въздържал се и едната бюлетина е била недействителна. Според кмета на Чирпан това е най-голямото мнозинство до момента, получено при гласуване на този тип докладни.

Още новини