Начало Новини Актуално Спасителният център за диви животни затвори врати

Спасителният център за диви животни затвори врати

Актуално

Спасителният център за диви животни в Стара Загора затвори врати за посетители. Причината е предстоящият ремонт на частта за гости, като от Центъра се надяват реконструкцията да приключи до края на юли или най-много до началото на август. Христина Клисурова, която е ветеринарен лекар там, обясни, че заради големия обществен интерес са решили да "ъпгрейднат" тази част, за да стане по-удобно и комфортно на посетителите, които често пъти са ученици.

 

Ремонтът е финансиран от Програма за малки проекти на Глобалния екологичен фонд. В него участва и Райфайзен банк с кампанията "Избери, за да помогнеш", пише вестник Старозагорски новини.
Лекарката побърза да ни увери, че ремонтните дейности няма да попречат по никакъв начин на размножителния период на животните. Освен това Центърът няма да прекратява дейност и ще продължава да приема животни в беда. Иначе от там споделиха и добри новини. Двойката забулени сови вече са горди и грижовни родители на пет малки птичета. В Центъра очакват скоро и други двойки - тези на белошипата ветрушка, на белия щъркел и на бухала, да се сдобият с поколение...

Още новини