Начало Новини Актуално Спасителният център за диви животни организира зелена кампания

Спасителният център за диви животни организира зелена кампания

Актуално
Екологична торбичка

Тази Коледа и цялата Нова година могат да бъдат зелени за всеки от вас. Как?
Присъединете се към празничната инициатива на Спасителния център за диви животни – Моята Коледа - моята малка зелена стъпка.

Тя е част от кампанията на Зелени Балкани – Малки зелени стъпки, целяща да провокира все повече хора да се включват в природозащитни инициативи.

Ето и предложението на инициаторите:
Направете една малка зелена стъпка, коледен жест към пострадалите диви животни, като станете дарител на Спасителния център. И понеже е Коледа, а на Коледа се правят подаръци, ние също няма да изневерим на традицията. За всеки дарени 10 лева, ние подаряваме платнена торбичка, която да побере всички покупки за празничната ви трапеза, замествайки досадните найлонови. Така вашите малки зелени стъпки ще станат две. А в стила на познат литературен герой, Колкото повече, толкова повече, можете да дарите повече и да получите повече платнени торбички. Така имате възможност да зарадвате приятели и колеги с подарък в екостил, помагайки им на свой ред да направят своите малки зелени стъпки. И ето, че вече уверено крачите по трудния, но вълнуващ път на природозащитника. А за доказателство ще ви послужи специалната грамота, напечатана върху рециклирана хартия, съобщиха още от Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Още новини