Начало Новини Актуално Софарма си търси борча от казанлъшката болница

Софарма си търси борча от казанлъшката болница

Актуално

Ако спешно не се изплатят задълженията на казанлъшката болница към "Софарма Трейдинг", то рискът от блокиране на банковите сметки на здравното заведение е голям. Това предупреди управителят на болницата в Казанлък д-р Кети Манолова. В разговор с ръководството на болницата фармацевтичното дружество е предупредило, че в тази кризисна за всички ситуация "Софарма Трейдинг" ще бъде принудена да блокира банковите сметки на лечебното заведение.

670 хиляди лева са задълженията на болницата към компанията в края на септември тази година. Милион и 200 хиляди лева са били през декември 2008 година, пише вестник Старозагорски новини.
Въпреки почти 50-процентното им стопяване, дължимите суми за медикаменти и консумативи са непосилни за финансите на болницата и тя спешно се нуждае от подкрепа.
Решението на Общинския съвет в града местният бюджет да финансира болницата с 1.3 млн. лева през тази година до момента остава на хартия. Нито стотинка не е получило здравното заведение и за спешна апаратура за ремонтираните хирургични отделения, въпреки решението за целта да се вложат половин милион лева.

Още новини