Начало Новини Актуално Societe Generale Експресбанк стана Банка на годината

Societe Generale Експресбанк стана Банка на годината

Актуално
банка на годината

Societe Generale Експресбанк бе обявена за Банка на годината в престижните награди на Асоциация Банка на годината. Президент на България Георги Първанов връчи наградата на Филип Лот – Главен изпълнителен директор в Societe Generale Експресбанк, съобщиха от финансовата институция.

Предполагам, че получаваме тази престижна награда за нашата последователна и дългосрочна стратегия. Ние продължихме да инвестираме и по време на кризата, защото вярваме в бъдещето на България. Успехът ни се дължи на изградения екип на банката, така че тази награда посвещавам на своите колеги. Но най-вече, наградата е за нашите клиенти. Нашият главен актив не е финансов, нашият главен актив е тяхното доверие, заяви Филип Лот.

През 2010 г., Societe Generale Експресбанк беше отличена и за Лидер на пазара с валутни сделки за корпоративни клиенти в България за 2010 г. от Euromoney и за Най-добрата банка в корпоративното банкиране за 2010 г. в класацията на вестник Пари.

* * *

Групата Societe Generale Експресбанк е една от десетте най-големи финансови институции  в България. В нея влизат банката Societe Generale Експресбанк и нейните дъщерни дружества – Sogelease България, Societe Generale Факторинг и асоциираното й дружество – живото застрахователната компания Sogelife България. Заедно със своите 1 500 служители, Societe Generale Експресбанк се стреми  да предлага на клиентите си достъпни, гъвкави, качествени, иновативни продукти и услуги при изгодни ценови условия:

  • 99.69% от капитала са собственост на Societe Generale Group;
  • 31 млн. лв. нетна печалба за 2010 г.;
  • 151.9 млн. лв. нетен банков доход за 2010 г.;
  • 3 милиарда лв. общ обем на активите;
  • 150 офиса;
  • повече от 360 000 клиенти.
Societe Generale Експресбанк банка на годината Societe Generale Експресбанк

Още новини