Начало Новини Актуално Societe Generale Експресбанк подписа Гаранционно споразумение за 5 млн. лв. с Националния гаранционен фонд

Societe Generale Експресбанк подписа Гаранционно споразумение за 5 млн. лв. с Националния гаранционен фонд

Актуално

С цел улесняване достъпа на българскиите малки и средни предприятия (МСП) до банкови кредити Societe Generale Експресбанк и Национален гаранционен фонд (НГФ), дъщерно дружество на Българската банка за развитие сключиха на 23.11.2009 гаранционно споразумение. Споразумението е за предоставяне на портфейлна гаранция с първоначален размер 5 млн. лв. и предвижда НГФ да гарантира до 50% от размера на всеки кредит, включен в тази портфейлна гаранция.


Програмата е предназначена за нуждите на МСП, като гаранцията се предоставя за:
срок от 2 години и в размер до 250 хил.лв. за кредити за оборотни средства
срок от 10 години и в размер до 500 хил. лв. за инвестиционни проекти.
Така Societe Generale  Експресбанк се присъединява към усилията на Българска банка за развитие и създаденият към нея НГФ, с помощта на който банката ще има възможност да предложи на всички МСП по-благоприятни ценови условия и по-облекчени изисквания за лична ангажираност на собствениците на фирмит, съобщиха от пресфиса на банката.
“За Societe Generale Експресбанк това е един чудесен и дългоочакван проект за подпомагне българския бизнес, съвместно с положителната инициатива на обществената институция. Очакваме това споразумение да бъде дългосрочно и периодично да бъде разширявано.
Финансовата група Societe Generale има сериозен опит при използване на аналогични гаранционни схеми и ние оценяваме високо предоставената ни възможност. Убедени сме в голямата и постоянна добавена стойност на такава подкрепа, която ще спомогне Societe Generale  Експресбанк да продължи динамично да работи в полза на малките и средни предприятия”, заяви г-н Стефан Туати, Директор Отдел малки и средни предприятия в Societe Generale  Експресбанк.

Още новини