Начало Новини Актуално Собственик на запорирани крави си ги взе обратно

Собственик на запорирани крави си ги взе обратно

Актуално

62-годишен мъж е задържан за 24 часа заради кражба на 30 крави и телета, които са били оставени на отговорно пазене в обор в казанлъшкото село Средногорово, тъй като са били запорирани заради нарушение, съобщиха вчера от полицията.

Според жители на селото задържаният собственик на „откраднатото“ стадо е Тотьо Тотев, баща на застреляния преди 2 години 36-годишен казанлъчанин със същите имена и с прякор Бореца.
Тотьо Бореца беше убит през юли 2008 година пред дома му на ул. Свобода в Казанлък.
Стадото на Тотев било под запор от Община Казанлък заради това, че влизало да пасе в чужди ниви люцерна и е нанесло щети.
В същия ден, в който кравите и телетата изчезнали и по-късно били отрикрити в гората, трябвало да бъдат разпродадени на търг, а с парите от продажбата им да се покрият щетите на собствениците на нивите.
Вместо да бъдат откарани на търг обаче, се оказало, че трябва да ги търсят из околностите на селото, тъй като някой ги е изкарал от обора и ги замъкнал на друго място.  
Съобщението за кражбата на кравите е получено във вторник в Районно управление Полиция в Казанлък.
Незабавно са предприети оперативно-издирвателни мероприятия, при които е установено, че стадото се намира в гористата местност.
62-годишният мъж е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава, уточниха от полицията.

Информация: вестник Новината

Още новини