Начало Новини Актуално Снегът създава проблеми в Старозагорско

Снегът създава проблеми в Старозагорско

Актуално
1Сняг 2018Продължава да вали сняг в Старозагорско. Най-дебела е снежната покривка в община Гурково – 50 см, в общините Чирпан и Братя Даскалови – 30 см, съобщиха от Областната управа.
В 6 общини днес няма да има учебни занятия. Затворени са 68 училища.
От МВР съобщават, че по пътищата има закъсали автомобили. Автомагистрала Тракия е отворена в участъка, който се намира на територията на областта. Магистралата се почиства. На двата прохода – Република и Шипка, вали сняг. Пътищата се обработват. Забранено е движението на камиони над 12 т. Затворен остава пътят Мъглиж-Николаево.
Около 20 населени места в момента са без ток. Те се намират в общините Чирпан и Опан.
От ВиК съобщават, че без вода заради липса на електрозахранване са селата Бъдеще, Ястребово, Стрелец, Петрово, Памукчии.
На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора са подадени над 100 сигнала, част от тях са за непочистени улици в града и в няколко от старозагорските села, информират от администрацията.
Екипите на Общината и почистващата фирма продължават работа по отстраняване на снежната покривка от улици и пред обществени сгради. Приоритетно и през днешния ден ще е почистването на уличната инфраструктура, по която се движи градският транспорт. Зелена зона остава безплатна за паркиране. Призовават се гражданите да почистят пред домовете и офисите си, както и да се съобразят със зимната обстановка.

Още новини