Начало Новини Актуално Сметище в центъра на Стара Загора

Сметище в центъра на Стара Загора

Актуално

Един камион с отпадъци беше изхвърлен вчера на пресечката на ул."Васил Левски" и "Кольо Ганчев" в Стара Загора. Сред вехториите имаше тъмносин шинел със златни нашивки - най-вероятно на бивш служител от ВВС, няколко юргана, одеяла, остатъци от мебели, кошници и десетки чували с остатъци от всевъзможна покъщнина.

"Това вече е безобразие. Да си изчистиш къщата и да изхвърлиш боклуците в центъра на Стара Загора. Такова нещо в Европа никъде не може да бъде видяно", коментира минувач, потресен от гледката. Друг изрази мнение, че най-вероятно наследници на имот са изчистили вехториите на свои наскоро починали родители. Акцията по разчистването започнала още в събота. Първо вехториите се изхвърляли в двата контейнера, ползвани от живущите в съседните блокове, а след запълването им - на улицата, където бяха образувани камари с боклук, пише вестник Старозагорски новини. Видимо глухи за общественото възмущение, група роми ровеха из чувалите и допълнително разширяваха диаметъра на нерегламентираното сметище. А само на 10 м от него вчера се провеждаше състезанието по екстремно шофиране за Световната купа по бойно-приложни спортове "БОДИГАРД 2010".
Вчера от фирмата по сметопочистването съобщиха пред медията ни, че не са получавали заявка за контейнер, който срещу минимално заплащане се доставя на гражданите, желаещи да ремонтират жилището си или да се освободят от ненужни вещи. "Въпреки че през м.май т.г. по време на кампанийното почистване на града изхвърлихме 150 това битови отпадъци, недобросъвестни граждани продължават да мърсят града", коментира зам.-управителят на "Нелсен Чистота" Стоян Димитров. Той изрази категоричното си становище, че за случая трябва да бъде сезирана екополицията и нарушителите да бъдат санкционирани.
От "Нелсен Чистота" информираха, че днес районът ще бъде почистен... но проблемът с безотговорността, граничеща с наглост, си остава. А уж сме граждани на ЕС.

Още новини