Начало Новини Актуално Сменят шефа на ОД Земеделие - Стара Загора

Сменят шефа на ОД Земеделие - Стара Загора

Актуално

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов освободи от длъжност 28 директори на областни дирекции "Земеделие". Сред тях е и временно изпълняващата длъжността директор на ОД "Земеделие" - Стара Загора, Анна Петкова, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Новината за смяната на 28-те министър Найденов оповести в петък - 13 ноември т.г., по време на парламентарния контрол. Министърът е разпоредил мащабни проверки на областните дирекции по земеделие, на които е констатирано, че са вършили безобразия, за които е уведомен главният прокурор Борис Велчев.
Анна Петкова зае отговорния пост преди един месец, когато тогавашният директор инж. Йордан Узунов подаде молба до министър Найденов да бъде преназначен в началник на отдел "Регионална политика" към ОД "Земеделие" - Стара Загора, досегашната шефка на отдела Айнур Енгер се оттегли от поста.
От началото на тази седмица ще стартира конкурс за избирането на нови директори. До редакционното приключване на броя на вестник Старозагорски новини не успя да разбере кой ще ръководи областната дирекция в Стара Загора.
"Не мога да Ви кажа, утре ни викат в София", коментира пред медията ни Анна Петкова.

Още новини