Начало Новини Смениха областните управители на Стара Загора и Ямбол

Смениха областните управители на Стара Загора и Ямбол

С решение на правителството са назначени седем нови областни управители – на областите Враца, Монтана, Разград, Смолян, Стара Загора, Шумен и Ямбол, като със същото решение са освободени досега заемащите длъжността, информират от пресцентъра на Министерски съвет.

За областен управител на област Стара Загора е назначен Методи Марков. Притежава образователно-квалификационна степен „Магистър“ по специалността „Публична администрация“ от Академията на МВР в гр. София. Той е дългогодишен служител в системата на МВР. От 2011 г. до 2018 г. е зам.-кмет на община Мъглиж. През август миналата година беше назначен за зам.-областен управител.

Досегашният областен управител на Стара Загора Ива Радева написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук:  

„От днес вече не съм Областен управител на област Стара Загора. Сега открито мога да изразявам мнението си, което от уважение към институцията и хората с които работя, до сега не беше възможно. Но за това по-късно. За мен беше чест да работя за правителството, начело с академик Денков“

Николай Костадинов е назначен за областен управител на област Ямбол. Притежава висше юридическо образование. От 2023 г. е заместник областен управител на област Ямбол. Преди това, близо седем години е бил старши юрисконсулт в Инспекция по труда – гр. Ямбол.

 

Източник: БНР Радио Стара Загора

Още новини