Начало Новини Актуално Смениха директора на Регионалната ветеринарно-медицинска служба - Стара Загора

Смениха директора на Регионалната ветеринарно-медицинска служба - Стара Загора

Актуално

Д-р Генади Ганчев е новият директор на Регионалната ветеринарно-медицинска служба (РВМС) в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС). Той е назначен със заповед на генералния директор на НВМС д-р Йордан Войнов с дата 3 ноември т.г.

Вчера досегашният титуляр д-р Даньо Данев не беше открит за коментар, пише вестник Старозагорски новини. Д-р Данев оглавяваше РВМС - Стара Загора, от септември 1997 г. През септември т.г. в РВМС бяха извършени две проверки от емисари на Европейския съюз, които завършиха без забележки. Медията ни не разполага с информация дали ветеринарномедицинската служба в Стара Загора е проверявана от НВМС след смяната на властта.
Новият директор д-р Генади Ганчев е роден на 17 май 1964 г. Завършил е Московската ветеринарна академия със специалности "Ветеринарна хирургия и анестезия" и "Диви и зоопаркови животни". От 1990 г. до 1998 г. работи като асистент във Висшия институт по зоотехника и ветеринарна медицина (ВИЗВМ) в Стара Загора, където ръководи учебно-експерименталния център по ветеринарна хирургия. От 1998 г. до момента е заемал длъжността "ветеринарномедицински управител" във Вита Вери ООД. Д-р Генади Ганчев е участвал и в разработването и реализацията на редица програми за устойчиво екологично равновесие, за намаляване и контролиране на популацията от безстопанствени кучета, за безопасно съвместно съжителство между хора и животни и др.

Още новини