Начало Новини Актуално Сменен е изпълнителният директор на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович - Стара Загора

Сменен е изпълнителният директор на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович - Стара Загора

Актуално
МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович

Изпълнителният директор на МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович - Стара Загора д-р Николай Колев е освободен от ръководния пост и на негово място е назначен д-р Петър Атанасов, който досега беше член на Съвета на директорите на здравното заведение.

Този вариант беше акцент през първите месеци на годината в извънредно акционерно събрание, но синдикатите се противопоставиха категорично. Според тях, днешната смяна е неправомерна. Очаква се утре те да проведат съвещание и да излязат с решение.

Петър Атанасов е роден в Първомай, а след завършването на висшето си медицинско образование е бил ординатор в Окръжна болница - Хасково, началник на Хирургическо отделение в МБАЛ - Гълъбово, управител на Гълъбовската болница в периода 2004-2008 г. Последно е работил като ординатор в Хирургическо отделение на МБАЛ - Димитровград.

През март 2011 г. лекарското съсловие бе потресено от идеята за пръв път болницата да се управлява от човек, който не е свързан професионално със Стара Загора, а внесен от вън. За д-р Петър Атанасов е известно, че е работил 5 години в Тунис, където по същото време лекар е бил и настоящият здравен министър.

Още новини