Начало Новини Актуално Служителите на БДЖ - без заплати за септември

Служителите на БДЖ - без заплати за септември

Актуално

Заплатите на служителите на товарни превози на БДЖ в Стара Загора за месец септември не са платени, същото е положението и на останалите служители на ПТП - Пловдив, към което е и Стара Загора - съобщи регионалният представител на КНСБ на БДЖ Димитър Динев. От синдиката са изпратили писмо до министъра на транспорта с искане за среща, на която да се намери решение на проблема.

Споразумение между синдикатите и ръководството на БДЖ за изплащането на заплатите не е подписано, заяви Динев, като припомни, че проблемът с възнагражденията на служителите на Национална компания "Железопътна инфраструктура" беше решен през месец октомври, именно с подписването на такова споразумение, пише вестник Старозагорски новини.
Това е второто закъснение в изплащането на заплатите на железопътния превозвач, което доведе в петък до стачни действия на служителите на гара Разпределителна в Русе.
Освен в товарните превози на БДЖ, със закъснение се движат и заплатите в дружеството за пътнически превози. Общата сума, която се дължи на работниците в БДЖ, е 8-9 млн. лева.
Синдикатите са скептични към идеята на транспортния министър да се продаде дружеството за товарни превози, защото освен работниците си и няколко депа, то не притежава активи. Обемът на товарните превози се е свил наполовина в сравнение с 2006 година.

Още новини