Начало Новини Актуално Служители на ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД участваха в световен конгрес

Служители на ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД участваха в световен конгрес

Актуално
Безопасни условия на труд

Служители от отдел Безопасност и здраве при работа в ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД взеха участие в ХІХ-ия Световен конгрес за безопасност и здраве при работа, който се проведе в турския град Истанбул. Делегатите се присъединиха към пленарните и технически сесии, по време на които бяха определени фактори, решаващи за осигуряване безопасността и здраве при работа.

Сред тях са: влиянието на икономическата криза, новите технологии, изменението на климата, ефектите на глобализацията, по-голямата миграция. Необходими са нови подходи и решения за преодоляване на тези фактори, коментираха представителите на ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД. По думите им социалният диагол с участието на правителства, работодатели и работници може да спомогне за подобряване на безопасността и издигане на здравната култура, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Конгресът, който се проведе под мотото За изграждане на глобална култура на превенция за здравословно и безопасно бъдеще, бе организиран от Международната организаци на труда и Международната асоциация за социална сигурност (ISSA), съвместно с Министерството на труда и социалната сигурност на Турция. Участие в него взеха 5400 делегати от 140 държави.

По време на ХІХ-ия Световен конгрес 34-ма министри на труда от различни държави подписаха Истанбулска декларация за безопасност и здраве при работа, според която основно човешко право е правото на работниците на здравословна и безопасна работна среда, а правителствата носят отговорността за осигуряването на такава и изграждането на национална превантивна култура за постигането на устойчиви безопасност и здраве в своите страни.

Още новини