Начало Новини Актуално Служители на Мини Марица-изток ЕАД получиха признание за високи резултати в Деня на миньора

Служители на Мини Марица-изток ЕАД получиха признание за високи резултати в Деня на миньора

Актуално

Мини Марица-изток ЕАД Деня на миньора

Мини Марица-изток ЕАД беше домакин на честванията на Деня на миньора на 18 август. Ежегодното тържествено събрание, организирано от Българската минно-геоложка камара, за първи път се проведе извън столицата. Поводът е 60-годишнината на дружеството, разработващо най-голямото находище за открит въгледобив в България.

Признание за постигнатите високи производствени резултати получиха: участък РТНК-2 в рудник Трояново-север, участък Добив в рудник Трояново-1, екипът на багер RS 1200 в рудник Трояново-север, участък Вулканизация в Трояново-север и участък РТНК-5 в рудник Трояново-3. Рудник Трояново-север беше отличен и за високи резултати по безопасни и здравословни условия на труд.

Официални гости на тържеството бяха социалният министър Тотю Младенов, зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова, синдикални лидери и др.

Молебен за здраве отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Галактион в църквата Св. Иван Рилски. Православният храм е изграден през 1873 г.от дарения и е обявен за културно-историческо богатство. От името на Община Стара Загора кметът Живко Тодоров поднесе цветя пред паметника на Св. Иван Рилски в едноименния архитектурен комплекс.

В Информационни център на дружеството беше експонирана фото изложба за минерално-суровинната индустрия.

От началото на експлоатацията на мините досега са добити над 1 млрд. тона въглища. През 2011 г. дружеството достигна рекорд от 30 млн. тона. Мини Марица-изток ЕАД осигурява суровина за производството на около 40% от електроенергията в страната.

Още новини