Начало Новини Актуално Служители на КонтурГлобал Марица Изток 3 се включиха в Деня на доброволчеството

Служители на КонтурГлобал Марица Изток 3 се включиха в Деня на доброволчеството

Актуално
Ден на доброволчеството

Служители на КонтурГлобал Марица Изток 3 се включиха за четвърти пореден път в традиционния Ден на доброволчеството. Събитието е организирано от Фондация Помощ за благотворителността в България (ФПББ) в партньорство с Американската търговска камара в България. Общо 20 представители на компанията, заедно със своите семейства, участваха в инициативата и допринесоха за успеха на двете мисии в София и в Стара Загора.

Всеки един от участниците положи по 3,5 часа доброволен труд в полза на обществото.

В Стара Загора служителите почистиха двора и околните пространства на Дневен център за хора с ментални увреждания Св. Св. Козма и Дамян заедно с клиенти на заведението. Те трасираха алеите, подрязаха храстите и изкорениха ненужната растителност и така оформиха среда, в която се намалява риска за всички преминаващи през територията около Центъра, съобщиха от енергийната компания. Нещо повече, работейки заедно с клиентите на тази институция, служителите на компанията способстват за социалната адаптация и подобряване на менталното здраве на клиентите на Центъра.

В столицата доброволците засадиха 15 дръвчета в двора на УМБАЛ Александровска.

За служителите на КонтурГлобал Марица Изток 3 участието в Деня на доброволчеството вече се превърна в традиция. По този начин те демонстрират желанието си да подобрят средата, в която живеят, да добавят ценност в живота на другите и да сторят нещо добро за своя град.

КонтурГлобал Марица Изток 3 е част от голямото семейство на международната енергийна компания ContourGlobal. В България компанията е мажоритарен собственик на TEЦ КонтурГлобал Марица Изток 3 – една от четирите топлоелектрически централи в комплекса Марица изток. Това е първата топлоелектрическа централа на лигнитни въглища на Балканите, която работи в пълно съответствие с най-високите стандарти на ЕС за екология и безопасност.

Още новини