Начало Новини Актуално Служител на Затвора е задържан за взeмане на подкуп

Служител на Затвора е задържан за взeмане на подкуп

Актуално

57-годишният Петьо Момчев - служител на Затвора - Стара Загора, е задържан при акция на сектор "Борба с организираната престъпност", проведена вчера под ръководството на Окръжна прокуратура. Служителят е получил 1000 лева. от лишени от свобода, за да ги предложи за условно предсрочно освобождаване.

При обиск в жилището му е намерена незаконно притежавана пушка. Срещу П.И. са повдигнати две обвинения - за подкуп и незаконно притежаване на оръжие. Наложена му е мярка "задържане под стража" за срок до 72 часа. Процесуалните действия по случая продължават, съобщиха вчера от ОДМВР.
П.И. работи в Затвора от 25-26 години и отговаря за социалните дейности. Досега служителят е нямал провинения, съобщи за медията ни директорът на Затвора Иван Карушков. В момента в Старозагорския затвор лишените ат свобода са над 1050, а служителите - общо 300. Заплащането им е като това в системата на МВР.
Това е първият инцидент в Старозагорския затвор през последните 10 години, каза още Иван Карушков, цитиран от вестник Старозагорски новини.

Още новини