Начало Новини Актуално Службата по търговско-икономически въпроси към посолството на България в Молдова предлага на български предприятия да се

Службата по търговско-икономически въпроси към посолството на България в Молдова предлага на български предприятия да се включат в презентация „Храни и напитки от слънчева България“

Актуално

МолдоваСлужбата по търговско-икономически въпроси към посолството на България в Молдова е готово да организира за 3-и пореден път презентация „Храни и напитки от слънчева България“ на 22 ноември 2019 година (петък) в гр. Кишинев. Датата е фиксирана с цел предварителна договорка с най-престижния хотел в молдовската столица, като ръководството на хотела очаква окончателното потвърждение на направената резервация за провеждане на мероприятието не по-късно от 1 ноември 2019 г.

Целта на форума е да се презентират фирми производители от България, които да представят своята продукция пред широк кръг молдовски вериги, магазини, дистрибутори и местни фирми, които имат контакти или регистрации на свои филиали в Русия, Украйна и Беларус. Една част от досега представилите се български фирми вече са позиционирани със свои стоки в редица магазини в Молдова. Има български компании, които и без съдействието на Служба по търговско-икономическите въпроси – Молдова имат вече свои партньори в Молдова. Подобна презентация би затвърдила тяхното присъствие на тукашния пазар, а новите – биха намерили своето място, както тук, така и възможно присъствие в страните около Молдова.

СТИВ – Молдова има желание да покани във форума да участват и производители на суровини за консервната промишленост – плодове и зеленчуци, както и голяма фирма производител на шишета и буркани за българското винопроизводство и консервните компании, които имат нужда от подобни срещи с тукашни фирми. Това се казва в писмо на Бронислав Денев, ръководител Служба по търговско-икономическите въпроси към Посолството на България в Молдова, до български компании от хранително-вскусовата промишленост.

В писмото се казва още:

Искам да ви информирам, че на 26 септември 2019 година, „Кауфланд“ открива първия си магазин в гр. Кишинев, Р. Молдова, като скоро след това ще открие и втория такъв на територията на Кишинев, което е важен момент и възможност, ваши стоки да присъстват в техните магазини. Програмата на „Кауфланд“ за Р. Молдова, те да открият общо 20 магазина на тяхната верига тук.

Покана към официални лица от България ще бъдат изпратени до министъра на министерството на земеделието, министъра на икономиката и президента на БТПП.

 Предлагам всички, до които ще бъде адресирано това писмо да преценят своето участие до 11 октомври 2019 и отговорят за готовността си да приемат

поканата. На тази база ще бъдат уговорени окончателните условия, като цени за участие, настаняване в хотели и други подробности, които ви засягат по

организацията на мероприятието. Предварително искам да ви уверя, че както и досега, СТИВ – Молдова се нагърбва с тази не лека задача за организация, като прави всичко възможно разходите ви да бъдат максимално минимизирани. Например – за участието във форума ще е необходимо да заплатите сума от около 70 - 100 евро, стига в него да участват поне 20 български фирми. За нощувка в хотела – единична стая около 80 евро, за двойна –   около 92 евро. Преводът се прави директно в хотела, без средствата да преминават през СТИВ или посолството на България в Молдова.

Какво ще моля да подготвите и изпратите до 11.10.2019 също, при условие, че участвате:

  • Потвърждение от дадената фирма
  • Брой участници – имена (написани на английски, както по паспорт)
  • Точните реквизити на фирмата, за да бъдат подготвени и изпратени на всяка фирма, проформо - фактури, които вие да заплатите предварително на хотела директно. Хотелът ще ви потвърди крайния срок на плащане. Текстът да бъде на английски също.
  • Лого на фирмата (в PDF формат), за да ги поставим на поканите
  • Седмица преди тръгване – да изпратите номерата на автомобилите, с които ще пътувате / за тези от вас, които ще пътуват с коли /. Това е необходимо, за да ви улесним преминаването през КПП на Румъния и Молдова. Ще подготвим писма до митницата на преминаване (ЛЕУШЕНИ), за да можете безпрепятствено да преминете, без формалностите, като за други преминаващи. Копие от тях ще ви изпратим. МОЛЯ ВСИЧКИ ФИРМИ, ДА ПОДГОТВЯТ НЕОБХОДИМИТЕ СЕРТИФИКАТИ ЗА ПРОДУКЦИЯТА, КОЯТО ЩЕ НОСИТЕ ЗА ПРЕЗЕНТИРАНЕ!

Предполагам, че ще има и други въпроси, по които ще си пишем или разговаряме, но за сега е това. Моят телефон е +373 76001414.

Предвиждаме вашето пътуване да осъществите на 21.11; форумът да открием на 22.11; а датата 23.11 да бъде за евентуални ваши срещи с партньори / стари и нови /, както и ще ви организираме посещение на този ден, за тези които желаят, на една от водещите винарски изби в Молдова.

Моля, да бъдете така добри да потвърдите вашето желание или невъзможност за участие до по – горе посочената дата – 11 октомври 2019 година, на e – mail: b.denev@mi.government.bg, като може да се свържете с мен и на мобилен телефон +373 76 001414. На него има и VIBER + WHATSAPP, което също би минимизирало вашите разходи за телефонен контакт. Разчитам на вашата коректност за обратна връзка! - завършва писмото на Бронислав Денев, ръководител на Службата по търговско-икономическите въпроси.

 

Още новини