Начало Новини Актуално Случаите на заразени с COVID-19 в Стара Загора през 29 октомври са 112

Случаите на заразени с COVID-19 в Стара Загора през 29 октомври са 112

Актуално

От началото на пандемията до 00:00 часа на 30 октомври, в област Стара Загора са потвърдени 1785 случая на COVID-19. Заразените през последното денонощие са 112. Сред тях са: дете от III група в Детска градина № 58 в Стара Загора, готвач в Детската градина в село Хрищени, преподавател в Националното училище за музикални и сценични изкуства Христина Морфова в Стара Загора, преподавател в 11-о Основно училище в Стара Загора, медицинска сестра в Детска ясла № 6 в Стара Загора, преподавател в Профилираната природоматематическа гимназия Гео Милев в Стара Загора, преподавател в Професионална гимназия Иван Хаджиенов в Казанлък, преподавател в Частно училище Елин Пелин в Стара Загора, медицинска сестра в Детска градина № 13 в Стара Загора, психолог в Основно училище Никола Вапцаров и Детска градина Снежанка в Казанлък, ученик от 5-и клас в Основно училище Кирил Христов в Стара Загора, ученик в 12-и клас в Езикова гимназия Ромен Ролан в Стара Загора, ученик в 9-и клас в Професионалната гимназия по облекло и хранене Райна Княгиня в Стара Загора и студент във втори курс във Ветеринарномедицинския факултет на Тракийски университет.

Към 8:30 часа на 30 октомври, УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора разполага с 22 свободни легла за лечение на коронавирус и с 2 интензивни, болница Тракия - със 7 свободни легла и 4 интензивни. От 1 ноември пациенти с COVID-19 ще се приемат и в Медицински комплекс Берое в Стара Загора.

Новозаразените се лекуват в домашни условия, карантинирани са всички контактни от първа линия. В помещенията е извършена крайна дезинфекция.

РЗИ - Стара Загора призовава гражданите отговорно да спазват противоепидемичните мерки, стриктна лична и обществена хигиена и социалната дистанция.

Още новини