Начало Новини Актуално След реконструкцията на пазара всички търговци ще имат маси

След реконструкцията на пазара всички търговци ще имат маси

Актуално

реконструкция пазар търговци масиКметът на Стара Загора Живко Тодоров увери представители на търговците от градския пазар, че никой няма да остане без маса, след мащабната му реконструкция, която започва в началото на юни. Той обсъди с тях различни аспекти на пребазирането им, докато траят тримесечните строителни дейности.

Търговците представиха подписка със 150 подписа на свои колеги, които настояват раздаването на масите след ремонта да става чрез жребий. В момента на пазара има действащи 249 маси, а след него ще бъдат 160, но с почти двойно по-голям размер от сегашния – т.е. около 3,2 кв.м, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Ще държим продавачите на зеленчуци да не са свързани лица с други търговци на пазара, да имат старозагорска адресна регистрация, както и да са земеделски производители, които се издържат от продукцията си, каза Тодоров. Той успокои присъстващите, че наемите на масите няма да бъдат непосилни за тях. Никой няма да остане без маса, ще бъдат устроени и търговците на цветя, увери кметът.

В момента около 30 маси са наети от свързани лица, а над 70 се държат от земеделски производители, които обработват от 70 кв.м до 1 дка земя и не могат целогодишно да използват масите си, съобщи Красимир Ангелов, началник на звено Общински пазари.

На 27 май т.г. кметът Живко Тодоров подписа договора за изпълнение на строително-монтажните дейности, включени в проекта за градския пазар. Проведената от Община Стара Загора процедура за възлагане на обществена поръчка с този предмет на дейност беше спечелена от Дружество по Закона за задълженията и договорите КВН, със седалище в Стара Загора, представлявано от Никола Нешев.

Общата стойност на договора е в размер на 2 278 227 лева без ДДС. Автор на проекта за реконструкция и модернизация на градския пазар е старозагорският архитект Петър Киряков.

Още новини