Начало Новини Актуално След петия опит съдът пак отказа да върне Тонев на кметския пост

След петия опит съдът пак отказа да върне Тонев на кметския пост

Актуално

Окръжен съд - Стара Загора, остави без уважение искането за възстановяване на поста на отстранения от длъжност кмет на Община Гълъбово Николай Тонев. Това беше петият пореден опит на Тонев да се върне в кметското кресло, след три предходни отказа от страна на съда и едно оттеглено искане от негова страна.

Съдът счете, че са налице възможности обвиняемият да повлияе на хода на течащите разследвания, намирайки се на работното си място, както това вече се е случвало. Според магистратите, разследващи екипи, пребивавали на територията на община Гълъбово, са приложили документи, от които е видно, че общински служители са действали под влияние на Николай Тонев, с когото са били в пряк контакт, и са възпрепятствали разследването.
Освен това съдът намира, че ако обвиняемият бъде възстановен - ще се създадат условия за извличане на лични облаги.
Делото се гледа при закрити врати по искане на зам.-главния прокурор на Пловдив Николай Найденов заради използвана информация от СРС-та, пише вестник Старозагорски новини.

Припомняме, че Николай Тонев бе временно отстранен от кметския пост на 18 септември 2009 г. по искане на Окръжна прокуратура - Пловдив, във връзка с повдигнати срещу него обвинения за длъжностни престъпления. Покрай разследването на Тонев обвиняеми станаха още 9 души от Гълъбово, сред които зам.-кметът Пламен Бараков, председателят на Общинския съвет Янка Петрова и секретарят на общината Пенчо Стоянов.
По мегаделото са събрани около 200 тома с материали. Очаква се разследването да приключи до 19 май т.г.
След съдебното заседание коментарът на Николай Тонев бе, че смяната на прокурорите не е случайна и че с това се цели да се протака внасянето на обвинителния акт против него в съда.
От своя страна прокурорът Николай Найденов обеща в най-скоро време това да се случи.
Решението на Окръжен съд - Стара Загора, може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативен съд - Пловдив.

Още новини