Начало Новини Актуално След констатирани нарушения на договорите за транспортни услуги в Мини Марица-изток ЕАД - процедура по налагане на запор

След констатирани нарушения на договорите за транспортни услуги в Мини Марица-изток ЕАД - процедура по налагане на запор на банкови сметки

Актуално

По повод изнесената информация за запориране на сметки на фирмите от сдруженията, осъществяващи превоз на работници и служители на Мини Марица-изток ЕАД, в някои български медии, от пресцентъра на Мини Марица-изток направиха следното уточнение:

Мини Марица-изток ЕАД е отговорна компания и коректен бизнес-партньор. Защитавайки интересите на дружеството, са предприети законови действия, свързани с налагане на запор върху банковите сметки на описаните в актовете за начет физически и юридически лица, издадени от Агенцията за Държавна финансова инспекция.

Проверката на финансовата институция констатира нарушения на договорите за транспортни услуги. В резултат на което са съставени актове за начет на дружеството възложител - Мини Марица-изток ЕАД. Съгласно дадената от закона възможност - чл.410 и следващите от ГПК, през месец август 2011 г., са образувани заповедни производства за възстановяване на вредите, нанесени на въгледобивната компания.

След уточнение, направено от вестник Старозагорски новини, стана ясно, че сред юридическите лица със съставени актове са дружествата, чиито управители бяха задържани при акция Превозвачите, а в момента двама от тях са под домашен арест, а третият има наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 30 000 лв. Тези същите превозвачи, за които се застъпи на пресконференция кметът на Гълъбово.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини