Начало Новини Актуално След едномесечен срив старозагорските светофари ще влязат в ритъм

След едномесечен срив старозагорските светофари ще влязат в ритъм

Актуално

След едномесечно ходене по мъките, от днес, 2 юни 2011 г., светофарните уредби на Стара Загора ще започнат да работят - съобщи за медията ни Белчо Белчев, зам.- кмет на общината. - Най-малко по осем пъти на ден коментирахме проблема и търсехме изход от сложната ситуация. Накрая наехме аварийни групи от други градове, които най-малко още една седмица ще се грижат всичко да влезе в ред и порядък.

Причината за срива в светофарите на пет много важни кръстовища, както и пълното изчезване на светлинните вълни в областния град, се оказва по-скоро административна и законодателна. След изтичането на договора с фирмата "Бултранс" ООД, която повече от 20 години поддържа изправността на уредите, Oбщината обявява конкурс. Печели го фирма "Кастело", която е офертирала 300 лева по-ниска цена. Белчев обясни, че едномесечният срок на обжалване изтича на 8 юни т.г., когато следва да се подпише договор. През това време не могат да се предприемат никакви действия от никоя страна и... светофарите започват да мигат само на жълто, пише вестник Старозагорски новини.
Въпреки изтеклия договор, през април фирма "Бултранс" с управител Тончо Желязков е поддържала безплатно уредбите, но на 30-о число връща ключовете на Общината.
Според зам.-кмета са били направени многократни предложения от общинска администрация новата фирма да поеме "фронта" предварително, като всички финансови взаимоотношения бъдат уредени, но те не са били удовлетворени. В същото време няма подписан договор, за да се наложат санкции за неизпълнение на задълженията и така се стига да патовата ситуация.
За излизане от положение Общината е била принудена да извика външни специалисти, които спешно са се заели с проблема. Очаква се днес светофарите да влязат в ритъм.

Още новини