Начало Новини Актуално След 12 часа на 24 август ще се пътува по автомагистрала Тракия до Петолъчката

След 12 часа на 24 август ще се пътува по автомагистрала Тракия до Петолъчката

Актуално
ам Тракия стига до Петолъчката

Министър-председателят Бойко Борисов ще инспектира на 24 август, новоизградения участък на АМ Тракия, по който след 12 часа ще бъде пуснато движението до Петолъчката в посока София-Бургас. Лявото платно на участъка ще бъде въведено в експлоатация в неделя, 26 август. Инспекцията ще включва и проверка на новоизграденото кръгово кръстовище на Петолъчката.

Премиерът ще бъде придружен от министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и от председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров, съобщиха от правителствената прсслужба.

Лот 4.1 на АМ Тракия включва отсечката от пътен възел Ямбол до п.в. Зимница. Изпълнител на проекта е сдружение Тракия ІV ДЗЗД, а консултант – План инвест – Пловдивинвест – ЛОТ4 ДЗЗД. Авторският надзор се осъществява от обединение Виаплан-Бурда.

Новоизграденият участък е с дължина 14,8 км и е на стойност 85 млн. лева с ДДС. Финансирането е осигурено по Оперативна програма Транспорт и със средства от държавния бюджет.

Още новини