Начало Новини Актуално Слагат гърбици на улица в Стара Загора заради шофьори убийци

Слагат гърбици на улица в Стара Загора заради шофьори убийци

Актуално

Да бъдат поставени две гърбици и пешеходни пътеки в района на бул. Н. Петков до Общинската спортна зала, където преди дни при поредна тежка катастрофа загинаха двама души - около това мнение се обединиха вчера участниците в извънредното заседание на Общинската комисия по безопасност на движението, поискано спешно от Гражданско сдружение „Наш дом - Стара Загора“.

Заседанието ръководи заместник-кметът Белчо Белчев.
„Мисля, че е дошло времето да си поставим сроковете, в които да се направят няколко неща: две гърбици с пешеходни пътеки, каквито има до голямата „Билла“ в кв. „Три чучура“ и на много места в града“, заяви Губеров. Той подчерта, че по този начин ще се ограничи скоростта на движение в участъка, оказал се критичен заради големия брой катастрофи.
С поставянето на гърбиците ще може да се ограничи скоростта на движение в участъка, в който се провеждат нерегламентирани състезания, въпреки знаците и светофарите, категорични са  жители на района, които ежедневно се чувстват застрашени заради недобросъвестните шофьори.
Сдруженитео е учредено след смъртен случай в този участък през 2005 година, припомни Губеров, който изчисли, че от 2000 година досега жертвите са 8.

„Ако не се вземат спешни мерки, ние ще изработим голям билборд със снимките на всички загинали при катастрофи и с имената на участниците в комисиите за безопасност на движението от последните години, за да се види кой не си е свършил работата“, заяви емоционално Губеров по време на заседанието, критикувайки хората в комисията.
Поставяне на камери за видеонаблюдение, както и функциониране на двата подлеза бяха другите обсъждани идеи за спешни мерки в опасния участък.
По думите на инспектор Пламен Момчев от сектор „Пътна полиция“ в ОД на МВР, в района има редовно полицейско присъствие и специално изготвен маршрут, по който се патрулира.
На предложение за поставяне на видеокамери Момчев заяви, че това би могло да се случи, но има специален ред за разрешение от МВР.
Представители на големите търговски обекти в региона също се обединиха около идеята за поставяне на камери.
Заместник-кметът Белчо Белчев съобщи, че от „Технополис“ са изявили желание да предоставят като дарение камера за наблюдение на участъка.  
На заседанието присъстваха, освен представители на големите търговски обекти в района, и на таксиметровия и обществения транспорт, на пътната администрация.

Информация: вестник Новината

Още новини