Начало Новини Актуално Слаби резултати от пробното външно оценяване за VII клас в Стара Загора

Слаби резултати от пробното външно оценяване за VII клас в Стара Загора

Актуално

Само 9 седмокласници от всички училища на област Стара Загора са класирани за областния кръг на състезанието-тест по математика за VII клас, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието.

На общинския кръг, проведен на 21.02.2010 г. от всичките 3000 седмокласници се явиха 752 ученици. Състезанието беше във формата, по който ще се проведе задължителното външно оценяване на VII клас на 31.05.2010 г.в два модула. Първият е за външно оценяване с максимален брой от 100 точки, а вторият - по желание, за вход за професионалните и профилирани паралелки.
След приключване на работата на комисиите по проверка и оценка на състезателните работи е изготвена статистика, пише вестник Старозагорски новини.
Средният брой точки от първи модул е 29,73. Среден брой точки от втори модул - 3,63. Броят на учениците под 10 точки от първи модул е 14. С над 75 точки са 9 ученици, а с над 85 точки - 6.
Резултатите от състезанието са ориентир за подготовката на учениците, за информация на родителите и учителите и за изводи на просветното министерство при изработването на тестовете, по които ще се проведе външното оценяване в VII клас.
Областните състезания са на 21.03.2010 г.
На общинския кръг на състезанието - тест по български език и литература са се явили 393 ученици от 32 училища. За областното състезание са класирани 20 от тях.
На 20 март 2010 г. от 11 часа предстои провеждането и на математическото състезание "Кенгуру". За първи път то ще се проведе във всички общински центрове на областта. В продължение на 75 минути ученици от II до ХII клас ще решават задачи, както и милиони техни връстници по света.  
Още за регламента на "Кенгуру" на електронната страница на МОМН - рубрика "Олимпиади и състезания".

Още новини