Начало Новини Актуално Скокът на горивата повлече билетите по междуградските линии

Скокът на горивата повлече билетите по междуградските линии

Актуално

От 1 август т.г. някои от най-големите автобусни превозвачи увеличиха цените на билетите по различните направления в страната. С два лева скача стойността на билета по направлението Стара Загора-София, съобщи Лили Тодорова - служителка в Юнион Ивкони: До преди ден билетът от Стара Загора до столицата струваше 20 лева, от началото на август пътуващите по тази дестинация вече ще плащат 22 лева.

Причината за това увеличение е промяната на цената на дизела. Ние сме солидарни с повечето превозвачи, които вдигнаха цената на билетите за софийските линии. Към настоящия момент билетите по други направления си остават непроменени, добави Лили Тодорова, цитирана от вестник Старозагорски новини.
С лев повече пък ще плащаме за пътуване с транспортната фирма Биомет. В разгара на активния летен сезон билет от Стара Загора до Бургас вече ще струва 16 лева. Преди 1 август нeговата цена беше 15 лева, заяви Надя Бухлева -организатор автобусен транспорт към фирма Биомет: Причината за това увеличение е промяната на цената на дизела. Не можем да си позволим един рязък скок и засега взехме решение за минимално увеличение от левче. Винаги повишението в цените е рисково и води до негативни последствия, но се надяваме да няма спад в пътникопотока.
Положителната новина е, че засега старозагорската превозваческа фирма Пир Импекс не предвижда увеличение в цените на билетите по различните направления. Вероятно обаче всички превозвачи ще вдигнат цените с близо 10 на сто до края на годината заради раcтящата цена на гoривата, заяви председателят на Асоциацията на автобусните превозвачи в България Галя Топалова, цитирана от националните медии.

Още новини