Начало Новини Актуално Ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България се нормализира

Ситуацията с електрозахранването в Югоизточна България се нормализира

Актуално
EVN България

Към 16:00 часа на 08.02.2012 г. екипите на EVN България успяха да възстановят електрозахранването за почти всички клиенти в Югоизточна България, които от тази сутрин, вследствие на тежък снеговалеж и силен, на места ураганен вятър, бяха с нарушено захранване. 

Към момента най-затруднени са действията в областите Ямбол и Бургас, където е нарушена схемата на захранване следствие на силен снеговалеж и ураганен вятър, довели до скъсани и обледени електропроводи и паднали стълбове. В област Бургас с нарушено захранване са 38 населени места, основно в община Руен. Очаква се до края на деня за голяма част от тях захранването да бъде възстановено.

В област Ямбол към този момент с нарушено захранване са общо 14 населени места, основно в общините Стралджа, Тунджа и Болярово. Главно затруднение в тези общини представляват 9 паднали стълба и непроходимите към този момент от снегонавявания пътища, което затруднява достъпа на специализирана и тежка техника и материали.  

За преодоляване на обстановката дружеството е мобилизирало общо 100 сътрудника, включително от външни фирми, и е в контакт с органите на местната и централна власт, МВР и с Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението, със съдействието на които се организира транспортирането на материали.

В дружеството е създадена вътрешна организация за координиране на действията чрез функциониране на кризисен щаб, който е във връзка с Електроенергийния системен оператор.

Клиентите могат да сигнализират и да се информират 24 часа в денонощието:

ЕVN България
Телефонен център 24 часа в денонощието
0700 1 0007 – телефон при аварии
0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки
0700 10207 – телефон за автоматична проверка на сметка
еmail: info@evn.bg
www.evn.bg

Още новини