Начало Новини Актуално Сити център – Стара Загора – модерен дом за бизнеса и за гражданите на Стара Загора

Сити център – Стара Загора – модерен дом за бизнеса и за гражданите на Стара Загора

Актуално
Вито 95

Много висока оценка получи от държавната приемателна комисия многофункционалният комплекс Сити Център - Стара Загора, разположен на ъгъла на ул. Княз Ал. Батенберг и ул. Цар Калоян. Оценката е за всички, които участваха в изграждането на обекта - архитекти, строители, инвеститори.

С основание можем да считаме, че с издаването на разрешение за ползване, в града се появи едно подходящо място за правене на бизнес, за търговски цели и за живеене. Това сподели пред вестник Национална бизнес поща инж. Тони Русев, управител на ЕТ Вито - Тони Русев, който заедно с Ритьм - 4 ТБ ООД и ГУ - Фарадей ЕООД е инвеститор на комплекса.
Архитектурното решение включва три основни части, които със своята взаимна свързаност и относителна самостоятелност придават уникалност на комплекса, както като визия така и като функция. Офисите са с лице към ул. Княз Ал. Батенберг и с красивата си фасада придават нов естетически облик на района. Разположени са на 6 етажа и се предлагат 45 самостоятелни офиса с площи от 50 до 430 кв. м.
Търговската част е развита в 2 етажа с обща площ 5860 кв. м. Връзката между етажите се осъществява чрез ескалатори и асансьори, осигуряващи удобно и комфортно предвижване.
Жилищата са с лице към тихата и спокойна улица Г. Апостолов. Предлагат се 50 апартамента с площ от 60 до 200 кв. м, разположени на 7 етажа.
Между жилищната част и офисите, над търговската част, е обособен красив мини парк с условия за отдих и детски игри.
Голямото предимство на Сити Център - Стара Загора е подземният паркинг с 238 паркоместа, подробност, която се явява неоспорима екстра за централната част на града и неотменимо удобство както за бизнеса и живущите, така и за пазаруващите в търговските обекти граждани.
Комплексът е газифициран, с осигурен интернет достъп до всеки офис и апартамент, с 24-часово видео наблюдение, централна отоплителна и охладителна инсталация.
След успешното преминаване на всички изпитания и държавното приемане, отвори врати хипермаркет Билла и магазин за оптика. Започна наемането на офиси и търговски площи.
До момента са договорирани кафе-сладкарница със самостоятелен детски кът, пощенски офис, голям фитнес клуб (450 кв. м). Инвеститорите са пред финализиране на договорите с ресторант от просперираща верига и бизнес дирекцията на мобилен оператор.
За да се осигури заетостта с качествени наематели и да се провежда ефективно управление на търговския обект като цяло, е прието търговските площи да се отдават само под наем. Офисите, апартаментите и част от местата за паркиране се отдават под наем и се продават. В комплекса все още има свободни търговски площи, офиси, апартаменти и паркоместа за отдаване под наем и за купуване, като е важно да се отбележи, че всички те са в напълно завършен вид. При необходимост, инвеститорите осигуряват на наематели и купувачи съдействие от архитекта на комплекса за изпълняване на специфични изисквания.
С местоположението си в централната част на града и най-вече с възможността на всеки посетител, партньор или гост на комплекса да ползва закрития паркинг и удобния достъп до магазини, офиси и жилища, Сити Център-Стара Загора ще стане най-привлекателното и престижно място за бизнес и живеене в града на липите.
Строителството на комплекса започна през април 2008 г., а инвестицията за това е 30 млн. лв. Успешното завършване ни дава основание да се гордеем, че този район и градът ни получиха прекрасна придобивка със собствен, уникален и професионално издържан архитектурен стил. Бизнесът на Стара Загора ще има прекрасни условия за своята реализация, казва инж. Русев.

Още новини