Начало Новини Актуално Сини искат оставка на министъра без портфейл, Атака ги атакува

Сини искат оставка на министъра без портфейл, Атака ги атакува

Актуално

"Сега е отпускарски сезон и парламентарната група на партия "Атака" не се събира. Затова не мога да ви кажа дали ще излезем с някакво становище по случая с министър Божидар Димитров и неговата реплика за "шибания народ". Това сподели преди дни народният представител от "Атака" Петър Хлебаров по повод интервюто пред Нова телевизия на съпредседателя на "Синята коалиция" и председател на СДС Мартин Димитров, в което той поиска оставката на министъра без портфейл.

Хлебаров не пожела да се ангажира с конкретна позиция, но неговото лично мнение бе, че министър Димитров често си позволява да говори на публични места с тон, който излиза извън рамките на политическата риторика. Все пак депутатът поясни, че може би до края на седмицата парламентарната група на "Атака" ще има становище по случая.
От своя страна Мартин Димитров поясни вчера пред наш репортер, че "Синята коалиция" неведнъж е предупреждавала, че хора като министъра без портфейл въобще не бива да се качват на горните етажи на изпълнителната власт - заради неговото минало, заради неговото настояще и заради неговото бъдеще.
"Докато търпим такива хора да ни бъдат министри, няма да станем европейска държава. Само от нас зависи просто да има нетърпимост към подобно поведение", бе категоричен синият лидер.
Той обаче изрази съжаление, че в момента няма парламентарни лостове, с помощта на които да се поиска оставката на Божидар Димитров, и го призова да я подаде сам, тъй като той трябвало "да си отиде веднага".
"Запознат съм със случая и приветствам г-н Мартин Димитров за неговата позиция", сподели пред наш репортер старозагорският депутат от "Синята коалиция" Иван Иванов.
Той допълни, че още при формирането на това правителство коалиционните партньори от ДСБ са изказали категоричното си неодобрение към кандидатурата на професора-историк.
По повод публикациите във в. "Атака", който предполага разпадане на консервативната десница СДС-ДСБ, Иванов заяви, че такова нещо не се предвижда и че коалицията е силна както винаги. Той определи като пълни глупости тиражираната информация за предполагаемото желание на съпредседателя на синята група Иван Костов да бъде кооптиран в правителството като министър на финансите.

Още новини