Начало Новини Актуално Синхронизация на данните GDSN - основни принципи и перспективи за внедряване в България

Синхронизация на данните GDSN - основни принципи и перспективи за внедряване в България

Актуално

В изпълнение на задачата си за популяризиране и внедряване на стандартите GS1 в България, Съвет GS1 България към Българска търговско-промишлена палата организира работна среща на тема Глобална мрежа за синхронизация на данните GDSN - основни принципи и перспективи за внедряване в България.

На срещата участваха представители на МЕТРО Кеш енд Кери България ЕООД, Билла България ЕООД, Кауфланд България ЕООД, Практикер ЕООД, ПАНДА КООП (Офис 1 Суперстор), ПЕНИ МАРКЕТ България ЕООД, Аксиор ООД.
GS1 Global Data Synchronisation Network (GDSN) е мрежа от сертифицирани банки данни (data pools) и заедно с GS1 Глобален регистър свързва търговските партньори и им позволява да осъществяват обмен на основни данни (master data). Като използват GDSN търговските партньори могат да бъдат сигурни, че данните им ще са пълни, актуални и отговарят на утвърдените стандарти.

В рамките на срещата беше представен и електронния каталог на фирма Стор Некст. В резултат на дискусията се реши да се сформира работна група по GDSN с участници от заинтересованите страни. Целта е да се ускори процеса по включване в Глобалната мрежа за синхронизация на данните.

Глобална мрежа за синхронизация на данните GDSN - основни принципи и перспективи за внедряване в България

Още новини