Начало Новини Актуално Синдикатите в здравеопазването може да протестират и самостоятелно

Синдикатите в здравеопазването може да протестират и самостоятелно

Актуално

Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ ще участва активно в подписката срещу промените в Кодекса за социално осигуряване, съобщи д-р Дениза Пенкова, председател на Териториалния координационен съвет в Стара Загора.

Успоредно с това заедно с колегите от КТ "Подкрепа" обмисляме евентуални протести на работещите в здравеопазването по места заради проблемите с финансирането на лечебните заведения, добави тя.
Според синдикалистите причините за проблемите с въвеждането на делегираните бюджети е липсата на ясна визия за развитието на здравната система, в промяната на законодателството на парче и свеждането на административната реформа единствено до ограничаване на разходите. "Заплащането за реално извършената медицинска дейност в лечебните заведения за болнична помощ се извършва по субективни преценки, със закъснение от месеци и парите са орязани. Това демотивира работещите не само заради закъсняването на заплатите, но и заради невъзможността да предоставят качествени медицински услуги на пациентите", каза д-р Пенкова.
Старозагорската териториална структура на Федерацията на синдикатите в здравеопазването ще се включи в насрочения за 7 октомври национален протестен митинг.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини