Начало Новини Актуално Синдикатите в Мини Марица изток ЕАД разшириха исканията си

Синдикатите в Мини Марица изток ЕАД разшириха исканията си

Актуално
мини марица изток стара загора

На 10 януари се проведоха преговори между спорещите в Мини Марица изток ЕАД - работодател и синдикати. Участие в закритата среща взе и председателят на Съвета на директорите на въгледобивното дружество – Иво Маринов. До окончателно споразумение отново не се стигна.

Синдикатите разшириха предмета на спора, като излязоха от рамките на доскоро разглежданата точка 3 от Споразумението от 12.07.2011 година, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Мениджърският екип направи два варианта на конкретни предложения за допълнителни възнаграждения, обвързани с добрите производствени резултати. От страна на синдикатите постъпи едно предложение, което да определи съотношението на персоналните разходи за 2011 година спрямо приходите. Конкретни обсъждания на предложенията не бяха направени. Страните се споразумяха следващата среща да се проведе на 12.01.2012 г. от 13.00 часа.

Проведената днес среща показва, че проблемите се разрешават чрез активен диалог между заинтересованите страни, а не чрез едностранни заплахи и манипулации. Надявам се, че ще съумеем да запазим добрия тон на преговорите и по този начин ще намалим до минимум евентуалните финансови загуби на дружеството при една ефективна стачка, сподели изпълнителният директор на Мини Марица изток ЕАД инж. Евгени Стойков.

Убеден съм, че ще се стигне до споразумение, което ще позволи понататъшното успешно развитие на най-голямото дружество за открит въгледобив в страната.

Мини Марица изток е един от най-големите работодатели в България, които нямат задължение към своите работници и служители. Трудовите възнаграждения и всички социални плащания на работещите, договорени чрез КТД, се издължават навреме, което създава предпоставки за една добре работеща икономика в този регион, изрази своето становище Иво Маринов.

Още новини