Начало Новини Актуално Синдикатите подкрепят протеста на медиците

Синдикатите подкрепят протеста на медиците

Актуално

Напълно сме съгласни с решението на колегите да протестират в петък заради извънредното общо събрание на МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" и ги подкрeпяме", съобщи д-р Дениза Пенкова, председател на Териториалния координационен съвет (ТКС) на синдикатите в здравеопазването към КНСБ. "Крайно време е да се спре практиката с назначаването на "парашутисти" на ръководни длъжности.

Не е възможно един човек, който не познава спецификата на болницата и не знае нищо за нея, да дойде и да управлява.

При сегашното субсидиране и министърът да дойде, също няма да се справи", категорична е тя.
Според д-р Пенкова атаката срещу директора на здравното заведение д-р Николай Колев е неоснователна, защото проблемът не е в мениджмънта, а в липсата на средства. "Ясно е, че целта е да се смени бордът и да се върви към обединяване на болниците, което е недообмислена крачка. Д-р Колев не пожела да предаде колегите си", добави тя.
По думите й в МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" работят специалисти, които не отстъпват на тези от Университетска болница, а в много отделения дори ги превъзхождат. При евентуално обединение тези отделения просто ще носят на гърба си другите, смята още синдикалистката, пише вестник Старозагорски новини.
ТКС ще излезе с официално становище във връзка със ситуацията в болницата, което ще бъде прочетено на протеста.

Още новини