Начало Новини Актуално Синдикатите искат по-добри условия за работа в жегата

Синдикатите искат по-добри условия за работа в жегата

Актуално

Заради необичайно високите температури ръководството на КНСБ призовава работодателите да осигурят незабавно специфични допълнителни условия за работа, съобщи Иванка Данаилова, председател на Регионалния съвет в Стара Загора.

"Според нас трябва да се променят работният режим и работното време между 12.30 и 16.30 ч., и ако е необходимо - да се преустанови работа там, където не може да се осигури нормална температура и има пряка опасност за живота и здравето на работещите. Искането ни е съобразено с чл. 275 от Кодекса на труда и чл. 3, 7 и 14 от Закона за безопасни и здравословни условия на труд (ЗБЗУТ)", поясни тя пред вестник Старозагорски новини.
От синдикалната централа настояват българските и чуждестранните работодатели на територията на страната да осигурят безопасни и здравословни условия на работа и съответствие на работното време с температурните влияния на околната среда, а Главната инспекция по труда да упражнява строг контрол на всички работни места на открито и закрито, където има опасност за живота и здравето на хората. .
На телефона на Р0С на КНСБ - Стара Загора, 042/626 734, както и в централата на КНСБ - 02/401 057, може да се подават сигнали за нарушения.

Още новини