Начало Новини Актуално Син на бизнесмен от Стара Загора ще обжалва затвора

Син на бизнесмен от Стара Загора ще обжалва затвора

Актуално

Осъденият на 5 години затвор Николай Чавдаров, син на известен старозагорски бизнесмен, ще обжалва в сряда пред Окръжен съд - Стара Загора, наложената му присъда от Районен съд - Стара Загора. На 24 септември 2009 г. той беше признат за виновен за извършено престъпление по чл.211 във връзка с чл. 206, ал. 1 от Наказателния кодекс за измама в особено големи размери.

Още тогава Чавдаров заяви пред репортер на "Старозагорски новини", че е виновен, но наказанието е прекалено тежко за извършеното от него престъпление.
Пострадалите фирми от Стара Загора и региона Чавдаров е мамил, като е купувал от тях стока с плащане по банков път. Местните бизнесмени се доверявали на сина заради доброто име на бащата. Обект на покупко-продажбата са били основно инертни материали, метали и проводници. Стоките са предавани преди получаване на парите. Фактури са издавани както на фирмата на бащата "Чавдаров" и тази на сина "Спорт мания", които впоследствие не били осребрявани. Нанесените щети на измамените надхвърлят 600 000 лева.
Миналогодишният процес срещу Николай Чавдаров вкара в съдебната зала известни имена от престъпния свят на Стара Загора. Свидетели по делото бяха Росен Драгнев, който е осъден на 3 години условно за източване на ДДС и привлечен като обвиняем за организиране и ръководене на престъпна група с цел източване на ДДС, както и Иван Йорданов, по прякор Водното, срещу когото тече досъдебно производство за подобно престъпление. Тогава Водното заяви пред съда, че Чавдаров и Драгнев са го изнудвали и че са му забили кирки в колата и този факт можел да се провери в прокуратурата.
Друг съучастник на Драгнев - Константин Шасов, пък заяви пред съда, че Чавдаров е знаел, че ще бъде арестуван, затова му е дал 15 000 лева да ги даде на прокурора, след като го задържат, за да бъде повдигнато по-леко обвинение. Но тъй като Чавдаров дължал пари и на Шасов, те не стигнали до прокурора.
Дали съдът ще намали присъдата на Чавдаров, ще стане ясно след два дни. Но ако това се случи, ощетените най-вероятно ще обжалват на по-висша инстанция.

Още новини