Начало Новини Актуално Симеон Дянков ще участва в обществена дискусия в Казанлък

Симеон Дянков ще участва в обществена дискусия в Казанлък

Актуално

Симеон Дянков обществена дискусия КазанлъкВицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков ще участва в обществена дискусия в Казанлък на тема Долината на тракийските царе - нови възможности за културен туризъм. Тя ще се проведе на 29 януари, от 11,30 часа, в ресторант Палас.

Обект на дискусията ще бъдат още следните теми:

  • Долината на тракийските царе – възможности за свързването на 17 могили в общ туристически маршрут
  • Севтополис – проекти за развитие
  • Казанлък - Долината на розите и тракийските царе – нови фестивални атракции за привличане на туристи

Дискусията е в рамките на националната кампания Чудесата на България 2013. Домакин на събитието е кметът на Казанлък Галина Стоянова, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Целта е популяризиране на културно-историческото наследство и фолклорните традиции на древните траки; подпомагане на археологическите разкопки и популяризиране на най-новите открития на учените; изграждане на нови маршрути за културно-исторически, еко-, Спа и приключенски туризъм, които да увеличат притока на туристи през 2013 г.; включване на нови български културно-исторически обекти и символи на традициите ни в списъците на ЮНЕСКО за закрила на световното културно наследство.

Участие е потвърдил вицепремиерът и министър на финансите г-н Симеон Дянков. За участие са поканени областният управител на област Стара Загора Недялко Недялков, представители на министерствата на икономиката, енергетиката и туризма, на регионалното развитие и благоустройството, на културата, а също така кметове на общини, представители на хотелиери и туроператори, на историци, археолози, неправителствени организации.

Целта на дискусията е да се набележи стратегия за популяризиране на 17-те могили от Долината на тракийските царе. Също така, да се очертаят мерките за подпомагане на археологическия сезон през 2013 г.

Дебатите ще бъдат възможност и за коментиране на полезните идеи на участниците за ефективно сътрудничество на местно и национално ниво в процеса по опазването, развитието и популяризирането на чудесата в региона.

Още новини