Начало Новини Актуално Симеон Дянков: Министерство на финансите се ангажира да няма увеличение на данъците през тази година

Симеон Дянков: Министерство на финансите се ангажира да няма увеличение на данъците през тази година

Актуално

Правителството ще предложи нова антикризисна мярка, с която да бъде избегнато увеличението на ДДС. Това стана ясно днес по време на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество. От 10 на 20 на сто трябва да се повиши процентът на съкращения в държавната администрация, за да не се вдига ДДС на 25 %, обясни вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, информира правителствената пресслужба.

Допълнително ще бъде направен анализ за отделните сектори и възможностите за съкращения в различните ведомства и структури. С приемането на тази мярка министерството на финансите се ангажира да няма увеличение на данъците до края на тази година.
Същевременно ще бъдат извършени допълнителни разходи, с които да бъдат изплатени премиите на тютюнопроизводителите, в размер на 116 млн. лв., както и да се укрепи бюджетът на НЗОК с 220 млн. лв. Предвиждат се също средства за финансиране на социални разходи, както и за реализацията на големи инфраструктурни проекти. Ще бъдат осигурени и средства за  задължения по договори от миналата година.

Още новини