Начало Новини Актуално Симеон Дянков: България е с най-ниско данъчно бреме в ЕС

Симеон Дянков: България е с най-ниско данъчно бреме в ЕС

Актуално
Симеон Дянков

България е една от трите държави в ЕС, която не вдигна данъчната тежест във време на тежка криза, а от началото на 2011 г. стана държавата с най-ниско данъчно бреме в рамките на съюза. Това е постижение, което ще продължим да поддържаме през целия мандат, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Той участва в Годишната среща между бизнеса и правителството Европа-презареждане. Финансовата дисциплина се поддържа трудно, но е важна основа за бъдещ растеж, подчерта финансовият министър, предаде пресцентърът на МФ.

Според Симеон Дянков, последователността във фискалната политика и стабилността през тази година създава база за икономически растеж през следващите години. Това се случва в момент, когато голяма част от държавите в ЕС и света мислят за оцеляването си, добави той. Необходимите реформи трябва да се правят навреме, за да не се наложи да се проведат под натиска на външни фактори, категоричен бе вицепремиерът. Втори мандат печелят само правителствата на държави с добри финансови резултати, сред които е и България, обобщи Симеон Дянков.

Още новини